top of page
Caută

Așteptarea a luat sfârșit pentru pasionații de vehicule istorice!







Așteptarea a luat sfârșit pentru pasionații de vehicule istorice! Etapa 1 - powered by Nespresso a sezonului 2022 adună la start 50 de vehicule ce vor concura în cadrul competiției Romanian Retro Racing. În ciuda timpului mai puțin prietenos și al unei primăveri ce întârzie să apară, istoricele se vor dezmorți după 5 luni de pauză și se vor întrece într-un nou sezon competițional, care debutează pe data de 5 Martie la MotorPark Romania.


Sezonul 2022 marchează al V- lea sezon consecutiv din cadrul competiției noastre, care aduna an de an la start vehiculele cu care am crescut sau pe care le-am admirat încă din copilărie, într-un omagiu deosebit adus acestora și al pasionaților care le restaurează și întrețin cu mult devotament. Pasiunea pentru istorice este molipsitoare, după cum ne mărturisesc și debutanții de la an la an și este împărtășită din generație în generație.


Stăruința piloților și a copiloților va fi pusă la încercare în cadrul Categoriei de Regularitate pe Circuit, istoricele vor începe lupta pentru titlu a celor trei clase consacrate: Sedan, Coupe și Cabriolet. Campionii sezonului trecut vor încerca să își apere titlul și să obțină un ecart cât mai mic față de turul de referință, însă debutanții sezonului garantează o competiție cel puțin la fel de palpitantă ca până acum. Cum în fiecare an v-am obișnuit cu noutăți, în acest sezon se înființează clasa de American Muscle Car, formată doar din mașini clasice americane.






Romanian Retro Racing încurajează creșterea numărului de participante și premiază femeile în motorsport în cadrul cupei ce poartă același nume. Acestea concurează atât din postura de pilot cât și de copilot demonstrând tenacitatea pe circuit.


Clasa Moto, dedicată iubitorilor de istorice pe două sau chiar trei roți va fi împărțită sezonul acesta în doua sub clase distincte: Moto cu Ataș și Moto fără Ataș. Precizia și perseverența pe circuit este demonstrată etapă de etapă în cadrul acestei clase păstrând un ecart cat mai mic față de turul de referință stabilit.



Al V-lea sezon al Romanian Retro Racing promite încă de la prima etapă o întrecere acerba și în cadrul Vitezei pe Circuit, unde 18 autoturisme istorice de competiție se vor alinia la start. Împărțite pe mai multe categorii în funcție de vechime, clasa de cilindree și marcă, acestea vor fi pilotate cu curaj și determinare încercând să obțină o poziție cât mai fruntașă atât în manșa de calificări cât și la fluturarea steagului în carouri. Noutățile acestui sezon, Clasa Mini și Clasa Debutanților vor fi de asemenea premiate la final. Sâmbătă, veți putea admira modele consacrate ce au scris istorie în anii 70, 80 și 90, dând startul unui nou sezon.


În 2022, începând cu prima etapă, cursele de regularitate cât și cele de viteza vor fi transmise în direct pe canalul Look Sport 3 începând cu ora 13.20 și vor fi comentate de Alex Seremet. Transmisiunea live poate fi urmărită și pe canalul de YouTube al Federației Romane de Automobilism Sportiv.


Prima etapă a campionatului nostru va fi realizată în parteneriat cu Nespresso Romania, iar campionatul va fi susținut în continuare de prietenii noștri Foerch România, Motul România, Oldtimer Studio, publicația Racing Wheels și Toyota Romania. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


Vă așteptăm cu drag!



bottom of page