top of page
Caută

Către un an cel puțin la fel de bun!

Actualizată în: 22 mar. 2023




Deși suntem în plină pauză competițională, iar sărbătorile de iarnă așteaptă nerăbdătoare să ia startul, echipa Romanian Retro Racing pregătește sezonul competițional cu numărul VI al Campionatului Național de Viteza și Regularitate pentru Vehicule Istorice. După ce ne ne-am bucurat de un sezon 2022 reușit, ne pregătim să aducem și mai multe provocări și distracție în sezonul ce urmează.


În cadrul regularității pe circuit, pregătim schimbări atât ale formatului, cât și ale modului de cronometrare, cu scopul de a crește competitivitatea și pentru a pune la încercare îndemânarea piloților și tenacitatea copiloților.





Una din noutățile sezonului ce urmează este etapa ce se va desfășura pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc, în județul Covasna, unde iubitorii de vehicule istorice își vor da întâlnire într-un format dinamic, nou pentru Romanian Retro Racing. Acesta se va diferenția de cel cu care ne-au obișnuit etapele de până acum, pe cele doua circuite deja consacrate ale automobilismului românesc, MotorPark Romania (Adâncata, IL) și Transilvania Motor Ring (Târgu Mureș, MS).


Calendarul provizoriu pentru etapele sezonului cu numărul VI este:


1 Aprilie - MotorPark România

13 Mai - MotorPark România

17 Iunie - Skat Kart

22 Iulie - Transilvania Motor Ring

30 Sept - MotorPark România




Pentru a crește competitivitatea și pentru a face lupta pentru titlu și mai disputată, și sezonul viitor vom avea parte de etape care vor beneficia de coeficient 1.2, însemnând ca la aceste etape, punctele obținute se vor înmulți cu 1.2.


La Romanian Retro Racing, credem că toate autoturismele își merită locul în istorie, astfel că în cadrul regularității pe circuit, sistemul de clase va fi revizuit pentru a răsplăti participarea autoturismelor de toate vârstele din cadrul competiției și va încuraja participarea tuturor categoriilor de vechime. Scopul acestor modificări este de a crește și mai mult echitatea concursului, determinând participanții să se întreacă într-un cadru competitiv, în spirit sportiv și corect.




În sezonul următor ne vom bucura de un parteneriat prelungit cu prietenii noștri de la BMW România care ne pun la dispoziție etapă de etapă autoturismele folosite ca Safety Car. Etapele campionatului vor fi realizate cu susținerea partenerilor noștri Foerch Romania, Motul Romania, Sport Extra, Oldtimer Studio, și publicația Racing Wheels. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


Etapele sezonului cu numărul VI al Romanian Retro Racing vor fi difuzate pe micile și marile ecrane de către Sport Extra și Live Stream România atât online cât și pe TV.




Vă mulțumim pentru răspunsul călduros la inițiativa de a promova poveștile autovehiculelor în cadrul comunității și așteptăm în continuare povești la romanianretroracing@oldtimer.com. Iar pe această cale și cu această ocazie vrem să vă mulțumim încă odată că ne sunteți alături și pentru că împărtășiți aceeași pasiune cu noi.


În încheiere, sperăm că v-am stârnit curiozitatea pentru sezonul ce urmează și vă dorim să vă petreceți sărbătorile de iarnă în compania celor dragi, cu multe gânduri bune, cu visuri îndrăznețe pentru noul an ce îl vom întâmpina în câteva zile și vă așteptăm cu drag să ne revedem la start în anul 2023.


La mulți ani!

Echipa Romanian Retro Racing




bottom of page