top of page
Caută

Incepe al V lea sezon Romanian Retro Racing

Actualizată în: 4 mar. 2022


Anul 2022 marchează al V-lea sezon in care iubitorii de vehicule istorice își vor da întâlnire pe cele doua circuite din tara, MotorPark Romania (Adâncata, IL) si Transilvania Motor Ring (Târgu Mureș, MS) în cadrul Campionatul Național de Regularitate și Viteză pe Circuit pentru Vehicule Istorice, Romanian Retro Racing. Campionatul oferă pasionaților de vehicule istorice ocazia să se bucure de acestea într-un cadru sigur, distractiv, alături de oameni dragi, într-o comunitate strâns legată de aceeași pasiune.


Romanian Retro Racing este singurul campionat național dedicat in exclusivitate vehiculelor istorice, organizat sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv si cu sprijinul Retromobil Club Romania, autoritatea național FIVA.


În acest sezon, istoricele își vor da întâlnire de 6 ori in cele 6 etape propuse in calendarul competițional. 3 organizate lângă București, pe circuitul MotorPark Adâncata, si 3 pe spectaculosul circuit de lângă Târgu Mureș, Transilvania Motor Ring, ocazie cu care sperăm să ne bucurăm alături și de pasionații de vehicule istorice aflați in centrul si vestul țării.


Din punct de vedere al participării in cadrul etapelor, cele 3 clase consacrate rămân neschimbate, regularitate moto, regularitate auto si viteză pe circuit fiecare bucurând-se de câte 3 ieșiri pe circuit (una de antrenamente si recunoașteri, calificări si cursa).


Așa cum v-am obișnuit, încercăm în fiecare an să aducem îmbunătățiri campionatului nostru. Noutățile sezonului 2022 sunt următoarele:

  • Pentru a spori competitivitatea si pentru a face lupta pentru titlurile de campion mai aprig disputată, 3 etape vor beneficia de coeficient 1.2, însemnând ca la aceste etape, punctele obținute se vor înmulți cu 1.2. Etapele sunt: 2 (Tg Mureș), 5 (Tg Mureș) și 6 (Adâncata).


  • În cadrul clasei de regularitate pe circuit (auto) se înființează clasa de American Muscle Car, formata doar din mașini clasice americane.


  • Clasa Moto va fi împărțită in doua clase distincte: cu ataș si fără ataș.


  • Atât la regularitate auto cât si moto se vor lua in calcul 4 cele mai apropiate tururi față de turul de referință (in loc de 2).


  • În cadrul clasei destinată automobilelor istorice de competiție se înființează clasa Mini destinata automobilelor Mini de competiție.


  • Se înființează clasa debutanților. Debutanți sunt cei care au o vechime de maximum 2 ani in Romanian Retro Racing sau alte curse cu automobile istorice de competiție.


  • Pentru a crea o experiență cat mai plăcută încă de la înscriere, a fost introdusă și plata cu cardul. Astfel, Romanian Retro Racing devine singurul campionat din Romania unde înscrierea la etape, inclusiv partea tranzactională, este in întregime online. De asemenea site-ul nostru se bucura de o interfață mai moderna si prietenoasă, facilitând navigarea si găsirea informațiilor utile.

Așadar, ne pregătim intens de prima etapă a acestui sezon ce va fi organizată sâmbătă, 5 martie, la MotorPark Adancata. Revederea va fi specială, si de asemenea o ocazie bună de evadare la sfârșit de săptămână pentru a petrece o zi printre oameni dragi si automobile frumoase.

O surpriza foarte plăcută a primei etape este prezența sponsorului etapei, Nespresso cu care împărțim aceasta pasiune pentru frumos. Astfel, dorim să le mulțumim prietenilor de la Nespresso care vor fi prezenți și se vor bucura alături de noi de revenirea istoricelor într-un nou sezon.

Ca de fiecare dată suntem recunoscători partenerilor noștri care sunt alături de noi în fiecare an, Foerch Romania, Motul Romania, Oldtimer Studio, Retromobil Club România și publicația Racing Wheels.

Înscrierile sunt deschise, să ne revedem cu bine!


Comments


bottom of page