top of page
Caută

Romanian Retro Racing, o poveste inceputa acum 4 ani...

Putini credeau in 2018 la debutul timid al Romanian Retro Racing ca peste 4 sezoane vom trage linie la final de an, maguliti, placut suprinsi si privind cu incredere ca acest campionat dedicat exclusiv vehiculelor istorice a crescut frumos, natural, si ca a strans in jurul sau o comunitate de prieteni pasionati, mereu implicati si saritori.



Am trecut cu bine peste anul pandemic 2020, un an al incertitudinilor, in care nu am stiut pana in iunie daca vom avea evenimente sau nu. Am intrat in 2021 increzatori si cu ganduri mari. Calendarul de istorice a propus 6 etape pe circuit, 3 la Motorpark Romania, 2 pe Transilvania Motor Ring si 1 pe Autodromul Titi Aur. Ne-am bucurat sa vedem prieteni vechi, sa cunoastem oameni noi, sa aflam povesti noi, sa admiram masini incantatoare, dar din pacate sa ne si reamintim de oameni dragi, care ne vor privi de anul acesta dintr-un loc mai bun.

Sezonul 2021 a pastrat formatul clasic al etapelor, cu cele 3 clase consacrate, regularitate moto, regularitate auto si viteza pe circuit. Astfel ne-am bucurat de 71 de concurenti unici la regularitate auto, o crestere frumoasa a avut si clasa moto care a adunat in acest sezon peste 24 de pasionati. O surpriza care ne bucura nespus este numarul de 27 de concurenti unici la viteza pe circuit. In acelasi timp la toate cele 6 etape, am fost incantati sa strangem in medie peste 50 de concurenti.

Romanian Retro Racing este singura competitie ce se adreseaza exclusiv vehiculelor istorice, dedicat membrilor Retromobil Club Romania, si care s-a bucurat de sustinerea si suportul Retromobil, autoritatea nationala FIVA din Romania.


Campionatul nostru se desfasoara sub egida FRAS, astfel concurentii atat de la regularitate cat si de la viteza, se bucura de statutul de piloti licentiati iar anul acesta, ACS Romanian Retro Racing a strans 40 de sportivi licentiati.

Inceput anul trecut si continuat de asemenea si anul acesta in cadrul etapelor cat si la final de an, am premiat si doamnele si domnisoarele participante, in cadrul clasei Women in Motorsport, astfel Comisia de Femei din cadrul FRAS se bucura de prezente incantatoare si in cadrul campionatului nostru.

Sezonul 2021 a fost sustinut de partenerii Foerch Romania, Motul Romania, Oldtimer Studio, Toyota Romania si publicatia Racing Wheels. Patru etape ale acestui sezon au fost transmise live pe Looksport 3 si de asemenea live pe internet cu suportul celor de la Livestream Romania.

Cu energia si determinarea comunitatii Romanian Retro Racing, prin sustinerea si suportul sponsorilor si al partenerilor ne face sa ne propunem un sezon 2022 mai bun ca precedentele, sa aducem imbunatatiri in organizare astfel incat participantii sa se bucure de o experienta incantatoare la fiecare etapa.

bottom of page