top of page
Caută

Să înceapă cursa!După o pauză ce parcă nu se mai termina, istoricele noastre se vor întoarce pe circuitul de lângă Târgu Mureș, pe 25 iunie. Ziua de sâmbătă va găzdui atât cursa mult așteptată cât și premierea campionilor sezonului trecut.


Astfel, într-o ceremonie ca-n familie, alături de prietenii noștri mai mult sau mai puțin rivali pe circuit, vom sărbători reușitele sezonului trecut, dar și ale etapei curente, într-o locație deosebită. Îi invităm pe această cale și pe campionii sezonului trecut să ni se alăture într-o etapă ce promite a fi inedită.


Cea de-a treia etapă din cadrul Campionatului Național de Regularitate și Viteză pe Circuit, Romanian Retro Racing se va desfășura în formatul cu care ne-am obișnuit, cu câte 3 ieșiri a câte 30 de minute ce constau în: antrenamente libere, calificări și cursă, pentru toate cele 3 discipline.După o precedentă etapă pe ploaie, suntem nerăbdători să le reîntâlnim pe istorice de data aceasta strălucind în soarele verii. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club Romania, iar pe această cale invităm posesorii de vehicule istorice să ne fie alături la ultima etapă desfășurată în acest sezon pe circuitul transilvănean. Istoricele conservate și întreținute, cât și restaurate până la cel mai mic detaliu, vor continua lupta pentru cel mai mic ecart, atât în clasamentul general cât și în cadrul celor trei clase consacrate: Sedan, Coupe și Cabriolet. În timp ce clasicele pregătite conform fișei tehnice FIA pentru competiție, își vor pune în evidenta ajustările și îmbunătățirile și se vor lupta pentru o clasare cât mai înaintată înainte de fluturarea steagului în carouri. Așteptăm o luptă interesantă și în cadrul manșei de regularitate moto, acolo unde tot pentru cel mai mic ecart se vor duela atât motociclete cu ataș cât și fără.
În cadrul manșei de regularitate pe circuit se va premia și nou înființata clasă „American Muscle Car”, alcătuita doar din mașini clasice americane. În timp ce la manșa de viteză pe circuit Clasa Mini și Clasa Debutanților vor fi de asemenea premiate.


Această etapă va beneficia de un coeficient de 1.2, ceea ce înseamnă că toate punctele obținute în cadrul etapei se vor multiplica cu 1.2.

Romanian Retro Racing este un campionat ce încurajează pasionații de vehicule istorice să se bucure și să își pună în evidență vehiculul într-un cadru sigur, controlat și prietenos unde prietenii noștri dragi se întorc cu drag de la etapă la etapă. Campionatul încurajează și premiază doamnele și domnișoarele ce împărtășesc aceeași pasiune, încurajând creșterea prezenței feminine în motorsport. Cupa Femei în Motorsport premiază doamnele și domnișoarele care își demonstrează tenacitatea pe circuit atât din postura de pilot cât și de copilot.


A treia etapă a campionatului Romanian Retro Racing va fi realizată cu susținerea prietenilor noștri: Foerch Romania, Motul Romania, BMW Romania, Oldtimer Studio, și publicația Racing Wheels. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


Vă așteptăm cu drag !

Comments


bottom of page