top of page
Caută

Sezonul 2023 Romanian Retro Racing: modele BMW M şi poveşti cu istoria BMW

Actualizată în: 20 mar. 2023



BMW România și Romanian Retro Racing sunt bucuroși să anunțe extinderea parteneriatului pentru încă un sezon competițional de succes în 2023. Acest parteneriat va continua să aducă pasiunea pentru motorsport la un nivel superior, oferind fanilor și piloților experiențe sportive de neuitat.


Romanian Retro Racing reuneşte campionate de Regularitate pe Circuit şi Viteză pe Circuit organizate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Retromobil Club Romania, autoritatea națională FIVA. Romanian Retro Racing este un proiect construit cu multă pasiune pentru pasionaţi, o comunitate care aduce aproape zeci de automobile istorice în fiecare weekend pe circuit şi oferă o şansă valoroasă pentru cei de pe margine să admire veritabile fragmente de istorie conduse sportiv.



Colaborarea BMW şi Romanian Retro Racing vine într-un moment aniversar special – 90 de ani de la prezentarea, în februarie 1933, a primului model cu grilă dublă al mărcii. Acest element de design a devenit emblematic pentru BMW şi s-a regăsit de atunci, în toată istoria de 9 decenii, pe toate modele cu doar trei excepţii acum mai bine de jumătate de secol. Grila dublă a devenit un simbol atât de definitoriu pentru BMW, încât a fost preluată stilizat inclusiv pe monoposturile de Formula 1 sau pe prototipurile de anduranţă, precum cursa de 24h de la Le Mans. Imediat de la lansare, acum 90 de ani, s-a dovedit o soluţie atât de apreciată, încât clienţii altor mărci o instalau pe modelele lor. Grila dublă BMW este astfel unul din cele mai emblematice elemente de design din istoria automobilului, iar Romanian Retro Racing va găzdui o serie de evenimente care vor marca aniversarea de 90 de ani.


„BMW este construit pe o tradiţie valoroasă care a devenit o parte importantă din identitatea noastră. Romanian Retro Racing este o oportunitate frumoasă pentru noi de a fi alături de pasionaţi şi a împărtăşi poveştile mărcii. Şi avem ce prezenta!”, explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.


Romanian Retro Racing are programate 5 etape în acest sezon, organizate la MotorPark România, Adâncata, Transilvania Motor Ring, Târgu Mureş şi, în premieră, Skat Kart, Târgu Secuiesc, ce se va desfășura într-un format nou competiției.



Una dintre noutățile din acest an pentru Campionatul de Regularitate pe Circuit, este clasa German Car. În cadul acestei clase vor fi premiate autovehiculele atestate istoric de origine germană. Podiumurile vor fi alcătuite de generații întregi de autovehicule cu aceeași origine, adunate la start cu același scop: cel mai mic ecart fata de turul de referință.


În cadrul Vitezei pe Circuit, Romanian Retro Racing va aduce la start o întreagă luptă pentru podiumul Cupei BMW. Vom avea parte de modele deosebite pregătite pentru competiție conform fișei tehnice FIA, ce vor lua startul în două curse, cea de-a doua urmând să așeze la start concurenții într-o grila parțial inversată sosirii din prima cursă.



Prima etapă a sezonului este programată pe Circuitul Adâncata MotorPark pe 1 aprilie, iar rolul de safety car va fi jucat de limuzina sportivă de 374 CP BMW M340i.


Înscrierile pentru prima etapă sunt deschise!

Vă așteptăm la start!




bottom of page