top of page
Caută

Transilvania Motor Ring, ne revedem curândAjunși la a III-a etapă, istoricii s-au întors pe îndrăgitul circuit de lângă Târgu Mureș, Transilvania Motor Ring. După ce etapa precedentă, vremea a fost mai puțin prietenoasă, weekend-ul ce tocmai s-a încheiat ne-a încântat cu mult soare și voie bună.


În total 36 de istorice și-au dat întâlnire sâmbătă dimineață la Transilvania Motor Ring unde s-au aliniat la start atât veterani ai competiției, cât și piloți la prima participare. 21 de clasice restaurate și conservate s-au pregătit pentru a obține cel mai mic ecart față de turul de referință, în manșele dedicate regularității pe circuit, în timp ce 15 clasice de competiție, s-au aliniat la startul manșelor de viteză.Ne-a bucurat să avem printre noi și colegi, pasionați de vehicule istorice, ce au venit din zonele limitrofe, și împreună am dat drumul celei de-a III-a etape a Romanian Retro Racing. Astfel, ni s-au alăturat și participanți din cadrul Filialei Retromobil Mureș și Classic Car Club Mureș pe care sperăm să îi revedem alături de noi și cu alte ocazii.


Încântați de o zi blândă de vară, prietenii noștri de la regularitate s-au bucurat de cele 4 manse, două de recunoașteri, în care au avut suficient timp să se acomodeze pe circuit, o manșă pentru calificări și una de concurs. Acestia, fie ca au venit doar pentru distracție și relaxare sau pentru a-și apăra șansa la titlu, ne-au încântat aducând la start autovehicule deosebite.
Clasamentele finale ale etapei la categoria de regularitate, au produs surprize dar au și consolidat pozițiile veteranilor. La clasa Sedan, favoriții, familia Enaceanu-Tudoraș (Trabant 601) s-au impus fără probleme, în timp ce pozițiile imediat următoare au revenit lui Dan Dobrescu (Mercedes-Benz W124), cel ce a debutat la această etapă, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de echipajul Ciprian Zaharie/Ella Rotaru (Dacia 1300).


La clasa Cabriolet, veterani ai raliurilor de regularitate, familia Laszlo, Eniko și Robert (Mercedes-Benz 560SL), s-au urcat pe prima treaptă a podiumului, fiind secondați de unicul echipaj feminin, Crăița Țarălungă/Aura Constantin (Merlin Campbell). Irinel Ionescu alături de fiul său, Victor, au completat podiumul clasei Cabriolet, la volanul proaspătului restaurat Ford Mustang.Istoricii de la clasa Coupe, ca întotdeauna cei mai numeroși, s-au duelat la limită. Favoriții, familia Georgescu, Adrian și fiul său Andrei (Renault 5 Alpine Turbo), au câștigat fără probleme clasa, fiind urmați de un proaspăt participant, Baczoni Attila secondat de Nagy Ferenc (Audi Coupe), iar familia Mărginean, Cosmin și Cristina au închis podiumul pilotând de asemenea un Audi Coupe.


În cadrul Dacia Revival, timișoreanul Ciprian, a triumfat din nou, ajutat de tânăra sa copiloată Ella Rotaru, în timp ce Alexandru Constantin și Sandu Cornel (Dacia 1410 Sport) se mențin pe pozițiile fruntașe ale clasamentului. Cristina Strecopitov la volanul suticii botezate Nemo, secondată de copilotul său Andrei Pop, au obținut poziția a treia, rămânând de asemenea în lupta strânsă pentru pozițiile fruntașe ale clasamentului general.

În cadrul cursei de regularitate s-au mai premiat de asemenea și mașinile americane, Irinel Ionescu reușind să se impună la clasa American Muscle Car, în timp ce echipajul Pribac Valentin/Pribac Iuliana (Corvette C3) au ocupat poziția secundă.Doamnele și domnișoarele au fost de asemenea premiate, în cadrul categoriei Women in Motorsport. Astfel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-a urcat favorita Ruxandra Enaceanu Tudoraș, urmată de tânăra Ella, iar pe ultima treaptă a podiumului, Cristina Mărginean.


La finalul zilei clasamentul Open la regularitate pe circuit i-a avut câștigători pe familia Enaceanu Tudoraș, fiind urmați de surpriza acestei etape, Dan Dobrescu, în timp ce familia Georgescu a ocupat ultima poziție a podiumului.
Mult așteptata manșă de viteză a produs surprize încă din calificări, iar cursa nu s-a lăsat mai prejos, oferind spectacol, depășiri la limită, și bătălii roată la roată.


După o luptă strânsă, câștigător la general al cursei a fost Andrei Agapian (VW Golf 1) fiind urmat în de aproape de experimentatul Gunther Graef (BMW 2002). Podiumul la Open a fost închis de Andrei Tureanu care s-a bucurat la maximum de noul model restaurat și pregătit pentru competiții - BMW 325. Fruntaș la clasa de cilindree A1-B1 a fost Andrei Jerca (Austin Mini Cooper S), în timp ce la clasa de cilindree A2-B2, același Andrei Agapian s-a impus în fața lui Adrian Dobre (VW Golf) și Șerban Radu Enache, care a revenit pe podium la Romanian Retro Racing la volanul unei superbe Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce.Veteranul Gugu Graef a triumfat la clasa de cilindree A3-B3, în timp ce Irinel Ionescu, s-a bucurat de noua sa mașină de concurs, un Ford Escort MK2, ce a ocupat poziția secundă. Iar locul trei a fost ocupat de către Catalin Constantinescu la volanul unei Alfa Romeo 75. Câștigător al clasei A4-B4, a fost nimeni altul decât Andrei Tureanu.


La clasa de vechime I1 îl avem din nou câștigător pe Andrei Agapian care a reușit să se impună în fața lui Irinel Ionescu și a lui Adrian Dobre. Același Gugu Graef s-a impus și la clasa I2, în fata lui Andrei Tureanu, iar Catalin Constantinescu a închis podiumul etapei.
La Dacia Revival bătălia pentru locurile fruntașe a fost una strânsă. Veteranul Mihai Alexandrescu s-a impus atât la general cât și la grupa 2. Vlad Dorobanțu a obținut pentru prima oară locul 2 la general în timp ce locul 3 a fost ocupat de Andrei Rotaru. Surpriza acestei etape a fost reprezentată de debutul tânărului Victor Ionescu care a moștenit Dacia 1300 de grupă 2 de la tatal său, Irinel, și care a avut o prestație lăudabilă, acesta ocupând locul secund la grupa 2. La grupa 1 Vlad Dorobațu a deschis podiumul fiind secondat de Andrei Rotaru, iar podiumul a fost închis de Gabriel Conduris.


În cadrul clasei viteză pe circuit s-au mai premiat Cupa Mini, unde Andrei Jerca a ieșit câștigător. La clasa Debutanților, același Andrei Jerca s-a urcat pe prima treaptă a podiumului, fiind urmat de Andrei Rotaru și de tânărul Victor Ionescu.
A treia etapă a campionatului Romanian Retro Racing a fost realizată cu susținerea prietenilor noștri: Foerch Romania, Motul Romania, BMW Romania, Oldtimer Studio, și publicația Racing Wheels. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


Ne revedem la etapa următoare!

Comments


bottom of page