top of page
Caută

Un ,,Mai" Clasic

După o primă etapă ce ne-a ținut cu sufletul la gură, istoricele noastre revin din nou pe circuit pentru cea de-a doua etapă din acest calendar competițional.


A II-a etapă a Campionatului Național de Regularitate și Viteză pe Circuit, Romanian Retro Racing se va desfășura în noul format al competiției, cu câte 4 ieșiri a câte 30 de minute compuse din: antrenamente libere, calificări, cursă 1 & cursa 2 pentru ambele discipline, regularitate auto și viteză pe circuit.O altă provocare, pe lângă schimbările de regulament în cadrul acestei etape, o reprezintă sensul anti-orar de parcurgere al circuitului. Astfel, va exista o abordare diferită față de prima etapă a acestui sezon: pentru Regularitate pe Circuit, sensul anti-orar implică un circuit cu puncte diferite de reper față de cele cu care sunt participanții obișnuiți și alți timpi intermediari și ideali pentru parcurgerea traseului. Deși sensul se schimbă, obstacolele rămân neschimbate față de prima etapă, oferind participanților un plus de dificultate în etapa ce urmează.După o prima etapa foarte disputată, pentru Viteză pe Circuit, sensul anti-orar implică un circuit mult mai rapid și o abordare diferită a virajelor în cadrul traseului. Astfel clasicele de competiție vor avea șansa să îsi etaleze buna prepare și tenacitatea pilotilor.

Cu o prezență numeroasă la prima etapa, atât la Regularitate pe Circuit cât și la Viteză pe Circuit, această etapă va avea loc tot pe circuitul din apropierea Bucureștiului, MotorPark România (Ialomița, Adâncata) unde participanții noștri se vor întrece din nou pentru locurile de pe podium. Într-un format nou, încărcat cu voia buna din paddock și energizați de gustul rafinat al cafelei oferite de Origo Coffee.


Identic primei etape, pe lângă cele trei categorii mari în care se împart autoturismele la Regularitate (Cabriolet, Coupe & Sedan) vă reamintim că se vor premia și mașinile din categoriile Romanian, British, American, Italian și German.


Alături de categoriile menționate, se vor alătura din nou podiumului si categoria Women in Motorsport, categorie ce include echipaje cu pilotul de gen feminin sau întregul echipaj de gen feminin, cât și podiumul pentru Debutanți, categorie la care se încadrează piloții ce nu au participat mai mult de două sezoane în cadrul Romanian Retro Racing.Sezonul acesta, etapele Romanian Retro Racing for fi realizate cu sprijinul prietenilor noștri - BMW Romania, Oldtimer Studio, Origo Coffee, Dissproof Embroidery, Foerch Romania, Motul Romania, Sport Extra și publicația Racing Wheels.


De asemenea, ne bucuram și de sprijinul a noi parteneri, la fel de pasionați de motorsport, ce pregătesc surprize atât pentru participanți cât și pentru spectatori și cu care ne vom vedea la etapă. Campionatul este dedicat membrilor și sustinut de Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


Comments


bottom of page