top of page
Caută

Șase sezoane alături de voi!





2023 este anul surprizelor pentru Romanian Retro Racing, iar noul sezon se apropie cu pași rapizi de startul primei etape. Campionatul Național de Regularitate și Viteza pentru Vehicule Istorice își pregătește a șasea înfățișare, dornic să-și întalneasca din nou prietenii la linia de start, în căutarea distracției în lupta cu secundele cronometrului.


Alături de circuitele naționale deja cunoscute, ce ne-au primit cu brațele deschise de-a lungul ultimilor șase ani, în acest sezon vom adăuga o nouă gazdă pe listă; astfel că, alături de Motorpark România (Adâncata, Ialomița) și Transilvania Motor Ring (Cerghid, Mures), Romanian Retro Racing va vizita circuitul Skat Kart, localizat în municipiul Târgu Secuiesc, județul Covasna unde concurenții ambelor categorii vor fi intampinați de un format diferit, menit să încurajeze competiția și bucuria de a revedea autoturismele istorice într-un mediu organizat și sigur.



Romanian Retro Racing este singurul campionat național dedicat în exclusivitate vehiculelor istorice, organizat cu sprijinul Retromobil Club România, autoritatea națională FIVA și se află sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


În acest sezon, istoricele își vor da întâlnire de nu mai puțin de cinci ori, în etapele propuse în calendarul competițional. Trei dintre acestea vor fi organizate lângă București, pe circuitul MotorPark Romania, o etapă va fi găzduită de spectaculosul circuit de lângă Târgu Mureș, Transilvania Motor Ring, iar o etapa, într-un nou format pe circuitul Skat Kart, în Targu Secuiesc.




Varietatea este o trăsătura cheie a istoriei evoluției automobilului, astfel că acest lucru se reflectă și în esența campionatului Romanian Retro Racing. În acest sezon pe lângă cele 3 clase consacrate ale categoriei Regularitate pe Circuit ce grupează autoturismele dupa tipul de caroserie (Sedan, Cabriolet și Coupe), vom premia și originea autovehiculului.


Astfel, vom introduce noile clase: German Car, British Car, Italian Car și American Car. Adițional, clasa Dacia Revival se va transforma în Romanian Car, pentru a oferi oportunitatea tuturor posesorilor de autovehicule atestate de origine românească să primească recunoștința pe care o merită.



O nouă schimbare se constituie și în cadrul clasei Women in Motorsport, acolo unde ne dorim să creștem și încurajăm totodată participarea la volan a doamnelor și a domnișoarelor în număr la fel de mare. Astfel, în cadrul acestei clase se vor încadra de anul acesta doar echipajele ce au pilotul de gen feminin sau întregul echipaj feminin.


Pentru că ne dorim să atragem atât noi prieteni în număr cât mai mare, cât și persoane care sunt la începutul descoperirii bucuriei automobilelor istorice, vom introduce și la categoria Regularitate pe Circuit clasa Debutanți. Pentru a se putea încadra în aceasta clasă, participanții trebuie să nu fi participat mai mult de două sezoane în cadrul competiției Romanian Retro Racing. Pe aceasta cale, încurajăm și participanții juniori, care ne-au admirat de pe margine sau de pe locul din dreapta, să participe alături de noi în acest sezon.



Noutățile pentru 2023 nu se opresc la noile clase; așa cum v-am obișnuit, căutăm să venim cu lucruri noi constant, cu scopul de a crește atât calitatea timpului petrecut pe circuit pentru concurenții noștri, cât și emoția celor de pe margine.


Pentru a aduce o parte din elementele specifice raliurilor de regularitate în lumea circuitului, vom introduce un concept nou pentru Romanian Retro Racing: modificarea traseului de concurs pentru categoria Regularitate pe Circuit, prin instalarea unui număr de porți pentru modificarea traseului cu scopul de a stimula alegerea traselor diferite în viraje.


De asemenea, vom adăuga o nouă manșă de concurs în fiecare etapa, astfel ca cele patru intrări pe circuit vor fi împărțite în: doua manșe de antrenamente libere și două manșe de concurs, fiecare având un traseu unic.


În continuare, vom introduce în premieră conceptul de viteză medie pe tur, viteza ce va fi folosită din 2023 în determinarea punctajului din manșele de concurs. În cele din urmă, pentru a condimenta și mai mult jocul, viteza minima de 60 de km/h a fost adăugată pe linia de start.




Categoria Viteza pe Circuit se bucură și ea de noutăți: adăugarea unei noi manșe de concurs cu grila parțial inversată. Astfel că programul unei etape Romanian Retro Racing pentru aceasta categorie va cuprinde acum: o sesiune de antrenamente libere, urmată de o sesiune de calificări și două curse.


Grila de start pentru prima cursă va fi construită în mod tradițional, în ordinea timpilor din calificări, iar startul în cea de-a doua cursă se va lua în ordinea parțial inversată sosirii din prima cursă.


Etapa găzduita pe circuitul Skat Kart va fi unică în calendarul competițional, urmând a se desfășura după regulamentul competițiilor de tip “time attack” pentru categoria Viteză pe Circuit, unde pilotul ce stabilește cel mai bun timp în ambele manșe de concurs va câștiga.




Sezonul acesta, etapele Romanian Retro Racing for fi realizate cu sprijinul prietenilor noștri dar și cu sprijinul a noi parteneri, la fel de pasionați de motorsport, ce pregătesc surprize atât pentru participanți cât și pentru spectatori.


Sa ne revedem cu bine la start, înscrierile vor fi deschise în curând!



bottom of page