top of page
Caută

Tradiție în mișcare: Romanian Retro Racing și BMW România continuă parteneriatul pentru încă un sezon competițional.



BMW România și Romanian Retro Racing sunt bucuroși să anunțe extinderea parteneriatului pentru încă un sezon competițional de succes în 2024. 


Romanian Retro Racing își dorește să onoreze tradiția și istoria automobilistică aducând la start zeci de autovehicule atât de stradă cât și pregătite pentru competiție ce prind din nou viață pe circuit. Ne dorim să demonstrăm în continuare că era lor nu este apusă și că poveștile lor continuă să captiveze generații la rând. Suntem bucuroși să extindem un parteneriat cu unul dintre cei mai importanți producători auto din lume, ce a dat tonul industriei auto și a motorsportului și continuă să o facă. 



BMW este un producător cu o istorie de peste un secol și care în acest an aniversează 95 de ani de la producția primului automobil al mărcii. Compania are o tradiție bogată în motorsport, mai ales pe circuit, în cursele de turisme, dar și în colaborarea cu proiecte dedicate istoriei automobilului în România. Colaborarea cu Romanian Retro Racing este un loc în care aceste două tradiții speciale al mărcii, cursele de turisme și respectul pentru automobile istorice se întâlnesc. 


Ne dorim să onorăm și să celebrăm această istorie remarcabilă, iar prin intermediul parteneriatului nostru, aducem un omagiu deosebit tradiției și moștenirii BMW în lumea motorsportului clasic. Cupa BMW ce a debutat sezonul trecut în cadrul categoriei Viteză pe Circuit, premiază autovehiculele istorice pregătite de competiție conform fișei tehnice de omologare FIA produse de producătorul bavarez. 


"Este imposibil sa identifici o ramură de motorsport în care marca BMW să nu fi creat performanță și legende. Atributele acestei mărci dar și a prietenilor noștri de la BMW Romania reprezintă o țintă spre care orice competiție auto trebuie să tindă. Valorile comune, ambiția de a reuși, îndârjirea spre performanță, închegarea unei comunități, sunt elemente ce au făcut ca parteneriatul nostru să fie unul trainic și să continue și în 2024. Sunt recunoscător BMW Romania, unul din stâlpii esențiali pentru dezvoltarea motorsportului cu automobile istorice din România!” - susține Cătălin Ghigea, fondator Romanian Retro Racing.



În cadrul Regularității pe Circuit, clasa German Car premiază începând cu sezonul trecut autovehiculele atestate istoric de origine germană. Podiumurile vor fi populate de generații întregi de mașini cu aceeași proveniență, reunite la start cu un scop comun: obținerea celui mai mic ecart față de turul de referință.


Pentru a susține deopotrivă pasiunea noastră comună pentru istorie și tradiție ce a modelat o industrie, BMW Romania va pune la dispoziție un Safety Car ce va asigura cu stil siguranța pe circuit participanților noștri în cadrul etapelor Romanian Retro Racing. 


Prima etapă a sezonului este programată pe Circuitul Adâncata MotorPark pe 27 aprilie, iar rolul de Safety Car va fi asigurat de un model BMW M.


bottom of page