top of page
Caută

Istoricele “joacă în deplasare” pe Transilvania Motor Ring



A IV-a etapa a Romanian Retro Racing este programată pe 22 iulie, pe circuitul Transilvania Motor Ring de lângă Târgu Mureș. După ce cu o etapa în urmă, istoricele au avut parte de o experiență nouă, pe circuitul de la Prejmer - Brasov, cu ocazia etapei a IV-a, îndrăgitele noastre istorice joaca tot în deplasare, și revin în Transilvania, într-o locație tare îndrăgită.


Transilvania Motor Ring, un circuit spectaculos, dispus pe mai multe planuri de etajare va fi gazda acestei etape a Romanian Retro Racing. O locație perfectă pentru ca iubitorii de istorice și motorsport să se bucure de o zi plină de voie bună alături de familie, prieteni și clasicele atent restaurate și îngrijite.




Romanian Retro Racing, este campionatul național dedicat exclusiv vehiculelor istorice și este totodată cel mai mare eveniment care reunește pe circuit pasionații de vehicule istorice de stradă cât și istorice de competiții. Prin competiția noastră ne dorim să promovam istoria autoturismelor și să arătăm că acestora le stă cel mai bine în mișcare, într-un cadru sigur dar și distractiv deopotrivă ce poate reprezenta un bun prilej de relaxare și iesire din cotidian.



Etapa este împărțită în cele doua mari discipline de concurs, Regularitate pe Circuit – disciplină dedicată vehiculelor istorice de stradă, și Viteza pe Circuit – disciplină dedicată vehiculelor istorice pentru competiție, pregătite conform fișelor de omologare FIA.


Clasicele de la ambele discipline se vor bucura de 4 ieșiri pe circuit (antrenamente libere, calificări, cursa 1 și cursa 2), iar finalul zilei fiind marcat de festivitatea de premiere. În cadrul festivității de premiere, la regularitate se vor premia echipajele care stabilesc cel mai mic ecart față de turul de referință.



Acestea se vor premia în funcție de clasele și grupele în care participă cât și în clasamentul open al etapei. Pe lângă cele trei categorii mari în care se împart autoturismele la Regularitate (Cabriolet, Coupe și Sedan) se vor premia și mașinile împărțite în clasele Romanian, British, American, Italian și German. Categoria Women in Motorsport, ce include echipaje cu pilotul de gen feminin sau întregul echipaj de gen feminin, cât și podiumul pentru Debutanți, categorie la care se încadrează piloții ce nu au participat mai mult de două sezoane în cadrul Romanian Retro Racing.


Clasicele de competiție vor fi de asemenea premiate, în funcție de cilindree și vechimea acestora cât și în cadrul clasamentului general open. Clasamentele și lupta pentru o poziție fruntașă este încă deschisă și se va juca probabil până la ultima etapă.



Ne bucuram să avem alături de noi mașini atent restaurate, sau conservate, în detaliu pregătite și îngrijite, mașini clasice ce aduc zâmbetul pe buze și ne încântă privirea.


Printre participanți, ne vom bucura de modele precum: Alfa Romeo, Porsche, Lancia, BMW, Mercedes, Honda, Volvo, Audi, Chevrolet, Ford, Volkswagen, Renault, dar bineînțeles și bătrânele Dacii care concurează atât la regularitate pe circuit cât și în cadrul manșelor de viteză.


Vă așteptăm cu drag să petrecem împreuna o sâmbătă de vară pe circuit!



Sezonul acesta, etapele Romanian Retro Racing for fi realizate cu sprijinul prietenilor noștri - BMW Romania, Oldtimer Studio, Origo Coffee, Dissproof Embroidery, Foerch Romania, Motul Romania, Sport Extra și publicația Racing Wheels.


De asemenea, ne bucuram și de sprijinul a noi parteneri, la fel de pasionați de motorsport, ce pregătesc surprize atât pentru participanți cât și pentru spectatori și cu care ne vom vedea la etapă. Campionatul este dedicat membrilor și susținut de Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.




bottom of page