top of page
Caută

Istoricele la locul lor




Acest “mai” clasic se încheie cu amintiri frumoase și momente inedite petrecute pe circuit alături de prieteni dragi.


În ciuda provocărilor setate de către organizatori pentru acest sezon competițional, dar și a sensului anti-orar de parcurgere a circuitului pentru etapa aceasta, participanții Romanian Retro Racing s-au acomodat imediat cu noile schimbări menite să îi pună în dificultate, și au reușit să se distanțeze în clasament.





În total 54 de istorice și-au dat întâlnire pe 13 mai la MotorPark România (Adâncata, IL) unde s-au aliniat la start atât veterani ai competiției, cât și echipaje la prima participare. 37 de clasice restaurate și conservate s-au pregătit pentru a obține cel mai mic ecart față de turul de referință în manșele dedicate regularității pe circuit, în timp ce 17 clasice pregătite conform fișei tehnice de competiție s-au aliniat la startul manșelor de viteză.


Ne bucurăm să vedem la start din ce în ce mai mulți participanți în cadrul competiției, astfel că și etapa aceasta ne-am bucurat să avem printre noi nu mai puțin de 20 de debutanți în cadrul disciplinei Regularitate pe Circuit. Mașini inedite și bine întreținute ce demonstrează de fiecare dată că locul lor este alături de noi, pe roți.





În cadrul disciplinei Regularitate pe Circuit, istoricele au punctat la clasele deja consacrate Sedan, Cabriolet și Coupe, care au fost întregite de clasele de origine ale producătorului, German Car, Italian Car, British Car, American Car și nu cea din urmă Romanian Car. Ca de fiecare data, Romanian Retro Racing încurajeaza prezența în număr cât mai mare a femeilor în motorsport, având o clasă dedicată pentru echipajele feminine. Și nu în ultimul rând, începând cu acest sezon, pe podium se urcă și debutanții.


Clasamentele pentru Regulartiate pe Circuit pot fi vizualizate aici:



În cadrul Vitezei pe Circuit, istoricele pregătite pentru competiție au luat startul în noul format compus din 4 ieșiri pe circuit, o sesiune de antrenamente libere, una de calificări și două curse, urmând ca startul din cea de-a doua cursă să fie luat cu grila parțial inversată sosririi din prima cursă.


Acestea s-au întrecut atât la clase de vechime cât și în funcție de capacitatea cilindrică. Podiumurile au fost întregite de Cupa BMW și de cupa dedicată piloților debutanți în cadrul campionatului nostru.



Clasamentele pentru Viteză pe Circuit pot fi vizualizate aici:


De data aceasta vremea a ținut cu noi, astfel că ne-am bucurat de o zi senină și călduroasa de primăvara într-o companie inedită.



Încă de dimineață participanții au fost întâmpinați de mirosul cafelei proaspăt măcinate, servite cu grijă și atenție la detalii de către partenerii noștri de la Origo Coffee ce pare că au prins la rândul lor gustul motorsportului.




Puteți vizita cafenelele Origo din București pe Str. Lipscani 9 sau pe Calea Dorobanți 186 - destinații pentru confort, cu un meniu care acomodează tot ce-i mai bun în cafeaua de specialitate.





În cadrul etapei ne-am bucurat și de o expoziție de tablouri inedite prezentate de către Andra Mihai. Pe Andra o puteți găsi pe www.aem-design.ro acolo unde vă așteaptă cu multe surprize.





Alături de Andra, băieții de la 3Dart.ro au expus încadrate într-un tablou, grilele celor mai iubite modele istorice și nu numai, printate 3D.


Pentru comenzi personalizate și tablouri îi găsiți aici https://3dart.ro/




Sezonul acesta uniformele organizatorilor sunt oferite de către partenerii noștri de la Dissproof Embroidery, care oferă etapă de etapă și un giveaway cu tricouri brodate și personalizate pentru partcipanți. Pentru comenzi și mai multe detalii îi puteți găsi pe https://dissproof.ro/



Aceștia oferă o gamă largă de materiale ce pot fi personalizate, de la simple tricouri până la combinezon și echipamente sportive folosind materiale omologate.





A doua etapă a campionatului Romanian Retro Racing a fost realizată cu susținerea partenerilor noștri: BMW Romania, Oldtimer Studio, Origo Coffee, Dissproof Embroidery, Foerch Romania, Motul Romania, Sport Extra și publicația Racing Wheels. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.





bottom of page