top of page
Caută

Wine and Wheels, o experiență de neuitat!



Romanian Retro Racing, în colaborare cu LacertA Winery au sărbatorit o seară specială cu mașini istorice, vinuri fine și excelență gastronomică în cadrul Wine and Wheels, desfășurat pe 7 Octombrie. Evenimentul a depășit toate așteptările, lăsând participanții captivați de frumusețea călătoriei, farmecul cramei și al cinei ce s-a desfășurat într-un peisaj sublim, înconjurată de dealuri cu viță de vie.



Evenimentul a început la Laguna Verde, Balotești, unde iubitorii de mașini istorice s-au delectat cu o cafea pe malul lacului și au pornit într-o plimbare pitoreasca pe șosele mărginite de podgorii. Oaspeții s-au bucurat de o oportunitate unică de a evada din agitația orașului și de a savura o aventură extraordinară care a reflectat farmecul atemporal al automobilelor lor istorice.


Traseul a fost unul special, ce ne-a purtat pe drumul vinului, prin păduri și podgorii, peisaje impresionante demne de povestit mult de acum în colo. Pe măsură ce mașinile navigau cu eleganță pe șosele, participanții s-au lăsat purtați de priveliștea cuceritoare care i-a înconjurat.



Câteva dintre mașinile ce au participat la eveniment au fost: Cadillac Eldorado 1974, Morgan 1961, Alfa Romeo Giulietta 1962, Porsche 924S, Lancia Fulvia Rallye 1,3S, Ford Escort, BMW 2002, BMW 316 1981, Mercedes 560SL 1985, Pontiac Firebird, Volkswagen Golf Mk1 1989, Saab 900 Cabrio 1988.




Odată ajunși la crama LacertA, am beneficiat de un tur special al acesteia, în care oaspeții au putut să deguste atât vinuri excepționale, cât și mustul abia pregătit, direct din butoaie. Turul a fost oferit chiar de Walter Friedl, managing partner al LacertA, ce ne-a însoțit și în călătoria noastră aducând doua autovehicule speciale, Alfa Romeo Giulietta și Alfa Romeo Rio.




Vrem să le mulțumim pe această cale și partenerilor noștri de la Otto Broker ce au avut un rol foarte important în cadrul raidului, și acela de Safety Car cu un superb Porsche 911 din 1999.




Momentul culminant al serii a fost experiența cinei în vița de vie, aflată într-un decor unic, sub cerul liber printre ciorchini de struguri și peisaje uluitoare. Chef Alex Rada, cunoscut pentru arta sa culinară, a pregătit un meniu personalizat, o fuziune armonioasă de arome și texturi asortate cu vinuri alese.





O altă surpriza ce a fost disputata printre oaspeți a fost desertul, intitulat “Desertul copilăriei”. Un preparat surprinzător prin simplitatea și multitudinea de texturi și arome, ce părea extrem de complex și ce a demonstrat a fi desertul cu care toți am copilărit. Orezezul cu lapte reinterpretat de către Chef Alex Rada, a fost adaptat pentru tema evenimentului. Astfel născându-se și gluma, "Ce poți să detești mai mult ca sofer decât pietrele de pe șosele."




Odată ce soarele a apus sub orizont și frumusețea peisajului s-a intensificat transformând finalul evenimentului într-un moment de neuitat.



"Evenimentul Wine and Wheels al Romanian Retro Racing a fost o adevărată celebrare a eleganței, mașinilor clasice și romantismului producției de vin," a declarat Cătălin Ghigea.

"Suntem încântați de feedback-ul pozitiv primit din partea participanților, iar succesul evenimentului ne confirmă că vom mai avea cu siguranță viitoare ediții." a continuat acesta.


Seara a fost o dovadă a puterii colaborării și a capacității de a crea experiențe extraordinare. Romanian Retro Racing își exprimă recunoștința față de partenerii evenimentului: LacertA Winery pentru că a avut încredere în viziunea noastră și ne-a găzduit, Otto Broker ce ne-a povestit si adus mai aproape beneficiile asigurării vehiculelor istorice cu Vintage Casco, Retromobil Club România pentru susținerea și promovarea evenimentelor ce mențin în viață autovehiculele istorice, și Oldtimer Studio pentru că readuce la viață aceste piese atemporale.




Despre Romanian Retro Racing: Romanian Retro Racing organizează evenimente dedicate autovehiculelor istorice atat pe circuit în cadrul Campionatului Național de Regularitate și Viteză pe Circuit pentru Autovehicule Istorice, cât și evenimente ce celebrează eleganța mașinilor istorice în locații inedite. Cu accent pe crearea de experiențe unice și de neuitat, organizația adună pasionați și cunoscători pentru a savura farmecul unei ere trecute.


Chef Alex Rada: https://www.alexrada.ro/

Retromobil Club România: https://retromobil.ro/


Mulțumim pentru fotografii: Dan Scarlat, Ramona Copil, Albert Ranete

bottom of page